20-25.01.2017 – Secret Trip: Timisoara, Mons, Porto, Liverpool, Barcelona

http://afkdeweekend.blogspot.com/2017/02/20-25012017-secret-trip-timisoara-mons.html
Obiective (link catre site informativ): 
Traseu:
*Ca de fiecare data, Google Maps nu permite afisarea mai multor tipuri de transport pe o singura harta dar majoritatea transportului a fost pe calea aerului.

Info:
Durata: 6 zile
Dificultate: Peste 60 km de mers pe jos, multe zboruri si destula alergatura
Organizat de: Calatoreste Haihui
Organizator: Calator Haihui
Cazare Timisoara: Hostel Costel -
 [*****]
Cazare Porto: Oporto City Hostel -  [*****]
Cazare Liverpool: Euro Hostel -  [*****]
Cazare Barcelona: The Hipstel -  [**   ]
Album FotoSecret Trip 2017


Conceptul calatoriei Secret Trip se bazeaza pe plecarea in tura fara a cunoaste destinatia / destinatiile ce urmeaza a fi vizitate. Grupul se reuneste la data x, ora y si locatia z si afla cu cateva minute inainte incotro si cu ce urmeaza sa calatoreasca. Fiecare oras / locatie este aflata de la organizator doar la sfarsitul vizitei in locatia precedenta.
Pack light and have fun!
--------------------


     2015 a fost un an fain cu multe ture frumoase in Romania si pe la vecinii bulgari, 2016 a fost un super an, plin de super experiente in super ture in 11 tari asa ca 2017 trebuie sa mentina trendul ascendent marind miza cu aventuri si mai memorabile.
     Ca sa inceapa asa cum trebuie, 2017 a pornit seria cu un EXTREME SUPER MEGA SECRET TRIP!!! marca Narcis, tura ce ne-a tinut in priza timp de 6 zile extenuante prin locuri de poveste.


     Ultimul mare oras al Romaniei ce mi-a tot scapat de pe lista, Timisoara ne-a intampinat cu o vreme friguroasa si un cer senin in prima zi de tura.


     Dupa cazarea la Hostel Costel, un foarte fain loc de cazare de altfel, ne-am „luat picioarele la spinare” si am plecat in viteza la vizitat orasul, cu ale sale parcuri, stradute si cladiri vechi ce ii dau un farmec aparte.

     Am bifat aici Parcul Regina Maria, Piata Libertatii, Piata Unirii, Memorialul Revolutiei si bineinteles Piata Victoriei, unde se afla Opera, Catedrala si o armata imensa de porumbei.



     Pentru a doua zi de aventura am zburat din Timisoara la Brussels South Charleroi, aeroport de la care am inceput si Secret Trip-ul de anul trecut :D.

     De aici am mers, pentru prima oara dupa muuulti ani, cu trenul catre pitorescul orasel belgian Mons, unde am petrecut cateva ore vizitand o parte din obiectivele sale.

     Ca recomandari, nu ratati poza cu maimuta, simbol al orasului ce se gaseste in fata primariei (este o statuie foarte mica in stanga portii de intrare in primarie), enorma catedrala CollégialeSainte-Waudru de Mons si Belfry of Mons, un foarte frumos turn situat pe un deal din mijlocul orasului ce recomand sa fie vizitat doar pe afara. Intrarea este 6 EUR (parca), bani de care poti urca in turn pentru a privi prin ferestre murdare orasul si a te juca pe niste ecrane multimedia.


     Dupa un mic dejun in Timisoara si un pranz in Mons, ce putea sa fie mai fain decat o cina tarzie in Porto, cina ce a constat in principal in vinuri de Porto, normal.   

     Dimineata ne-am trezit "cu noaptea-n-cap" pentru a putea vizita cat mai mult din acest superb oras ce a sarit destul de repede pe locul 2 in topul preferintelor mele, dupa my one true love ;)) , Taormina.

     Pentru ca sunt mult prea multe puncte de interes in oras, nu o sa stau aici sa povestesc despre ele in detaliu si o sa las doar imaginile sa „vorbeasca”.


     Orasul Beatles-ilor ne-a intampinat cu o vreme pur britanica, ce ne-a „bagat frigul in oase” dupa caldura din Porto.

     Ca obiective de vizitat aici, pot enumera:
    • The Cavern Club unde pentru 3-6 lire poti savura o bere in clubul ce a lansat faimosii The Beatles.
    • Liverpool Watherfront, faleza unde se pot vizita numeroase muzee, statui si monumente, cladiri vechi, o roata de observatie (ferris wheel) si multe altele.

    • Catedrala Anglicana, o monstruozitate de cladire ce te face sa crezi ca cineva a jucat Tycoon cu cheat-uri.
     Cu siguranta am ratat destule obiective din oras dar timpul a fost scurt si trebuia sa facem bagajele pentru urmatoarea destinatie…..


     Dintre toate surprizele si pacalelile acestui Secret Trip, ultimul obiectiv din tura a fost si cel mai neasteptat, mai ales pentru ca tocmai plecasem din partea latino a Europei.

     Din start o sa mentionez ca abia am reusit sa ne „umezim buzele” cu gustul Barcelonei in aceasta tura si ca urmeaza cat de curand un City Break de explorare a orasului in detaliu….pentru ca meritam :D

     Ce am reusit sa vedem in scurtul timp alocat acestui oras? Pai…:

    • Sagrada Familia…… doh! Una dintre cele mai cunoscute structuri man-made din lume, cu toate ca este unul dintre cele mai cunoscute santiere din lume de vreo 135 de ani… ;))









  • …si alte biserici, catedrale, ruine si stradute pe care ne-am tocit bocancii.
Tura a fost una extrem de solicitanta dar cu recompense foarte mari in ceea ce priveste amintirile dobandite.

-----