Parcul Natural Vacaresti

Obiective (link catre site informativ):
Traseu:

Info:
Perioada: 18.09.2017 - 1-2 ore
Dificultate:  Traseul lejer dar este de preferat sa nu mergi singur, sa porti pantaloni lungi si incaltaminte de tura.
Organizator: Manu Travel & Fun
Album Foto: Delta Vacaresti
Costuri aproximative: Intrarea in parc este gratuita

     Poate nu chiar in ton cu restul blog-ului, dar tura aceasta a fost una dintre cele mai greu de realizat pana acum, avand in vedere ca o aveam in plan de mai bine de un an si totusi nu am reusit sa ajung la doi pasi, in Bucuresti.

     Despre aceasta delta urbana stiam ca a "aparut" in urma lasarii in paragina a unui grandios proiect din era comunista (ca mai toata tara), in aceasta zona trebuind sa fie construit un lac de acumulare sau dupa alte legende urbane, un parc olimpic.

Wikipedia ne spune:
"Lacul Văcărești din București a fost conceput ca parte a amenajării complexe a râului Dâmbovița. Ca și Lacul Morii, care însă a fost finalizat, Lacul Văcărești trebuia să facă parte din sistemul hidrologic de apărare a Bucureștiului împotriva inundațiilor. Lucrările au început în anul 1986, ocazie cu care a fost demolată și Mănăstirea Văcărești, dar au fost sistate după 1989, astfel că, în prezent, a rămas unul din marile proiecte neterminate ale perioadei comuniste."

     Cum pe cont propriu nu am reusit sa ajung, iar turele de weekend organizate de diferite asociatii m-au tot prins prin alte zone geografice, am profitat intr-o zi de luni de un event postat de cei de la Manu si am reusit sa ajung la Asmita Gardens, cunoscutele cladiri de locuinte de langa parc.
   
     Aici am aflat ca traseul de astazi nu include toata suprafata deltei, ci doar singurul traseu turistic amenajat de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, ce sunt si administratorii parcului.

     Traseul incepe de langa blocurile turn (langa magazinul "La doi pasi") si este semnalizat cu un panou aflat langa scarile ce urca pe vechiul dig, de acolo coborand spre o mica padure si urmand o poteca semnalizata din loc in loc cu panouri informative.



     In anumite zone poteca se ramifica spre puncte de observatie, unul dintre aceste puncte beneficiind si de un foisor din lemn, cu acoperis din stuf uscat, ce are o buna vedere catre balta inconjurata de vegetatie specifica deltei.


     Poteca se continua prin stufaris si face de doua ori dreapta, pana ajunge din nou la digul dinspre blocuri, din loc in loc trecand prin stufaris inalt si pe langa alte balti.


     In asteptarea amenajarii unui traseu ceva mai lung, care sa cuprinda si suprafetele mai intinse de apa dispre targul Vitan, trag speranta ca o sa ajung si la observatorul de pe unul dintre turnurile de la Asmita Gardens, observator ce se poate vizita gratuit, pe baza de programare. Detalii aici: Contact Observator Vacaresti.


No comments:

Post a Comment

-----